Geboorte

Onze koeien worden geboren op onze de boerderij aan de Hippolytushoeverkruisweg en gaan na twee weken naar onze jongveelocatie op de Haukes in Westerland. Dit is op drie kilometer afstand van onze boerderij. Op de Haukes worden de kalfjes verzorgd door boer Jan-Pieter. De koeien komen weer terug als ze hun eerste kalfje krijgen.

Melken

Op de boerderij bevinden zich ongeveer 100 melkkoeien. De koeien worden twee keer per dag gemolken in de melkput. Vanaf halverwege april tot laat in de herfst (afhankelijk van de weersomstandigheden) lopen de koeien buiten in de weilanden om onze boerderij heen. In de winter staan ze op stal en kunnen ze rusten op matrassen of waterbedden die speciaal ontworpen zijn voor koeien. Ook kunnen zij gebruik van een automatische borstel waarmee zij zich lekker kunnen kriebelen.

Voer

Het overgrote deel van het voer voor de koeien, wordt op Wieringen geteeld. Halverwege mei wordt het eerste gras gemaaid, gedroogd en ingekuild. Afhankelijk van de weersomstandigheden herhaalt dit proces zich elke vijf weken gedurende de zomerperiode. De mais wordt begin oktober ingekuild.